Το DJ Survival Concept Course ανεβάζει τον πήχη.

Ήταν Ιανουάριος του 2016 όταν άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα μια ιδιότυπη σχολή DJing και μουσικής παραγωγής, πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, η σχολή DJ Survival Concept Course. Η αρχή έγινε τις τρεις πρώτες σεζόν από ένα μικρό χώρο 60 τετραγωνικών μέτρων στην Άνω Γλυφάδα ενώ στη συνέχεια και λόγω των απαιτήσεων της, η σχολή μεταφέρθηκε 500 μέτρα από το μετρό του Ελληνικού, στη Γλυφάδα.

Η πρώτη σεζόν αποτελούνταν από 25 παιδιά ενώ χρόνο με το χρόνο υπήρξαν διαρκείς προσθήκες, με 100 μαθητές την τρίτη σεζόν και 127 μαθητές την τέταρτη. Φέτος, την πέμπτη σεζόν οι εγγραφές ξεπερνάνε τις 150 με μαθητές να ταξιδεύουν 600 χιλιόμετρα αυθημερόν. Η τρίτη χρονιά ήταν και ιδιαίτερα σημαντική για τη σχολή καθώς εισήγαγε για πρώτη φορά τον κύκλο μαθημάτων “Ημέρες DJing και Μουσικής”, για νέους και νέες με νοητική στέρηση, διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και σύνδρομο Down.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους DJs, μουσικούς παραγωγούς, promoters και αυθεντίες του κλάδου, με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και καταξίωση (David Morales, Detlef, Echonomist, Thodoris Triantafillou, Christian Cambas, And.Id, G-Pal, DJ Fo, Lorenzo, Mossel, Dj Young, Dimension X, Bobito, Nikos Halkousis , Agent Greg, Anastasio, Dimo P, Playmen, Elias Tzikas, Xenia Ghali, Ms Lefki, Manolaco, Dsf, DJ the boy, George Tsilipakos, Mikee, Valentino), επισκέπτονται τη σχολή μόνο για τους μαθητές/τριες στα Motivation Sessions μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους πάνω στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και δη της ηλεκτρονικής μουσικής. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους DJs/παραγωγούς, να πάρουν πολύτιμες συμβουλές και να λύσουν κάθε τους απορία.

Αποτέλεσμα της σκληρής και επιτυχημένης δουλειάς όλων αυτών των ετών υπήρξε και η βράβευση αυτή τη σεζόν του εισηγητή και διευθυντή της σχολής Dino MFU για την προσφορά του στον χώρο του DJing στην Ελλάδα από την Pioneer DJ Ευρώπης και Intersys SA που έστειλε εκπρόσωπο της για τα ευχάριστα νέα μαζί με συλλεκτικά HDJ-X10 ως επιβράβευση!

Τη φετινή σεζόν το DJ Survival Concept Course πραγματοποίησε και τρία σεμινάρια κάνοντας την αρχή με το πρώτο επίσημο Pioneer DJ School Seminar στην Ελλάδα, που έγινε με την επίσημη αντιπροσωπεία της Pioneer DJ στην Ελλάδα, INTERSYS SA, σε συνεργασία με την DJ Survival και το God is DJ.gr. Διοργανώθηκαν τέσσερις ξεχωριστές ημερίδες σεμιναρίων πάνω στην τεχνογνωσία του σημαντικότερου DJ brand παγκοσμίως καθώς η ίδια η Pioneer DJ έστειλε το διευθυντή marketing και τον Rekordbox manager να πραγματοποιήσουν διαλέξεις στη σχολή. Το δεύτερο σεμινάριο αφορούσε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της καινούριας έκδοσης του Ableton, την Ableton Live 10.1, την οποία αντιπροσωπεύει η Ελίνα Αεβε στην Ελλάδα, ενώ το τρίτο ήταν ένα Masterclass – Workshop της Athens Pro Audio, μια από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες εταιρείες ήχου στην Ελλάδα, σε συνεργασία και πάλι με τη σχολή.

Αυτή τη στιγμή ο χώρος ανακαινίζεται με την προσθήκη δύο ολοκαίνουριων αιθουσών ενώ χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει τη σχολή είναι το γεγονός οτι σε αυτή βρίσκεται ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά masterclass στούντιο 8 θέσεων, με την ηχοακουστική μελέτη να έχει πραγματοποιηθεί από μια από τις καλύτερες εταιρείες, την Αlpha Acoustiki, ενώ η Athens Pro Audio είναι εξ’ολοκλήρου υπεύθυνη για τον εξοπλισμό του στούντιο. Τέλος, στο χώρο περιλαμβάνεται και ένα επαγγελματικό Pioneer DJ Booth.

Η σχολή στον παλιό χώρο 60 τετραγωνικών στην Άνω Γλυφάδα τη δεύτερη σεζόν κατά τη διάρκεια του μαθήματος DJing Level 1.

Στη σχολή για την πέμπτη σεζόν θα περιλαμβάνονται μαθήματα DJing και μουσικής παραγωγής.

Τα τμήματα έχουν ως εξής:

 • Tρία τμήματα DJ Class Level 1 by Dino MFU
 • DJ Class Level 2  by Dino MFU
 • Change The Beat by DJ Young
 • Mad Beats by Mossel
 • Future DJing Today by Anastasio
 • All About Techno by Cristian Cambas
 • All About Afro by Christos Fourkis
 • Mainstream Sessions –Antonis Dimitriadis ,Bobito
 • Electronic Music Production with Ableton Live –John Rous
 • Electronic Music Production Ableton Live Advanced–John Rous
 • Electronic Music Production Logic Pro X-Dim Chord
 • Electronic Music Production Logic Pro X Advanced -Dim Chord
 • Live Performance by Ησαγιόγλου Νίκο.

Βασικοί εισηγητές της σχολής DJ Survival Concept Course είναι ο εμπνευστής και διευθυντής της Dino MFU και οι John Rous, Antonis Dimitriadis και Dim Chord.

John Rous

John Rous

"Είναι ένα μεγάλο κέντρο αναμετάδοσης γνώσεως και εμπειρίας από τους καλύτερους στο χώρο. Αισθάνομαι ευλογημένος που είμαι μέρος αυτού του project".

Antonis Dimitriadis

Antonis Dimitriadis

"Το να δημιουργείς ένα χώρο βασισμένο στη δουλειά σου και σε αυτό που αγαπάς νομίζω είναι το όνειρο του κάθε ανθρώπου. Οι κατάλληλες συνθήκες είναι αυτές που φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν εμείς νιώθουμε ότι είναι σαν να είμαστε σε κάποιο κλαμπ ή ακόμη όταν έχεις ένα υπερσύγχρονο στούντιο, τότε είναι λογικό να αποδώσεις και να μεταδώσεις στα παιδιά τα μέγιστα".

Dim Chord

Dim Chord

"Νιώθω αρκετά τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη σχολή γιατί εκτός από τη μοναδική εμπειρία να διδάσκω και να μοιράζομαι τις γνώσεις μου, βρίσκομαι και σε μια μοναδική κοινότητα από καταξιωμένους DJs και παραγωγούς".

Κατά καιρούς έχουν εργαστεί στη σχολή αρκετοί καλλιτέχνες. Η σχολή ξεκίνησε με εισηγητές τους Dino MFU, George Siras, DJ The Boy και Sysex ενώ τη δεύτερη σεζόν εισηγητής των τμημάτων παραγωγής ήταν ο Alex Dimou, ο οποίος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τα μαθήματα παραγωγής στη σχολή, καθώς επίσης και ο Αντώνης Δημητριάδης στο τμήμα Mainstream Sessions, ο οποίος είναι εισηγητής μέχρι και σήμερα. Για την τρίτη σεζόν εισηγητές ήταν η MS LEFKI, που είχε αναλάβει τα τμήματα DJing παρέα με τον Dino MFU, ο V-SAG στα τμήματα παραγωγής και αργότερα ο John Rous, που είναι και ο εισηγητής στο μάθημα electronic music production μέσω του προγράμματος Ableton live έως και σήμερα. Την τέταρτη σεζόν εισηγητές ήταν ακόμα ο Chris Child στα τμήματα DJing μαζί με τον Dino MFU, ο Dim Chord στο μάθημα μουσικής παραγωγής με το πρόγραμμα Logic Pro X και ο John Plav.

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο του DJ Survival Concept Course αποτελεί ο κύκλος μαθημάτων “Ημέρες DJing και Μουσικής”, μια πρωτοβουλία του διευθυντή Dino MFU για νέους και νέες με νοητική στέρηση, διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και σύνδρομο Down. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, εκπαιδευτική, μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιείται αφιλοκερδώς και για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο στη σχολή σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Ορίζοντες”, με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των παιδιών.

Η αρχή έγινε το Νοέμβριο του 2017. Η πρώτη μέρα DJing και Μουσικής διοργανώθηκε στο ΚΕΕΠΕΑ “Ορίζοντες”, με τα μαθήματα να καθιερώνονται και να πραγματοποιούνται πλέον στο χώρο της σχολής στη Γλυφάδα. Εκεί τα παιδιά του ΚΕΕΠΕΑ έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας διαφορετικής τάξης.

Τα μαθήματα διοργανώνονται μία φορά το μήνα, στη διάρκεια της εκπαιδευτικής σεζόν της σχολής DJ Survival (από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο), και περιλαμβάνουν τρεις ώρες διδασκαλίας τεχνικών DJing με έμφαση στην τόνωση της ψυχολογίας των εκπαιδευόμενων του ΚΕΕΠΕΑ από το διευθυντή και καθηγητή της σχολής, DJ και μουσικό παραγωγό, Dino MFU. Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να έρθουν τα παιδιά του ΚΕΕΠΕΑ “Ορίζοντες” κοντά στη μουσική, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες μουσικοθεραπείας και διασκέδασης, ενώ φιλοδοξεί να τους φέρει και σε μια πρώτη επαφή με τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του χώρου. Σημαντικές μορφές της ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας, όπως οι Playmen, αλλά και κλαμπ-ορόσημα όπως τα Cavo Paradiso και Bolivar Beach Bar έχουν στηρίξει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος του ΚΕΕΠΕΑ “Ορίζοντες” με στόχο την ένταξη, την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε όσο τον δυνατόν περισσότερους τομείς της καθημερινότητας – και η μουσική είναι ένας σημαντικός τομέας που διευρύνει τους ορίζοντες, δίνει χαρά και τονώνει την ψυχολογία. Το συναίσθημα που νιώθουν ενώ βρίσκονται πίσω από τα decks και ο τρόπος διδασκαλίας δημιουργούν ένα “ταξίδι” που διευρύνει τους ορίζοντες διάθεσης, ψυχολογίας και συμπεριφοράς. 

Η επιτυχία αυτών των μοναδικών στον κόσμο μαθημάτων γίνεται εύκολα αντιληπτή ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα εκατοντάδες θερμά σχόλια αναγνωστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στην κάλυψη που έχει λάβει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Καθημερινή, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και ΣΚΑΪ αλλά και τα VICE Greece και RISE TV.

Με τα τμήματα που περιλαμβάνει η σχολή DJ Survival Concept Course αποτελεί σήμερα τον πληρέστερο συμβουλευτικό οδηγό-δάσκαλο στην Ελλάδα για όσους και όσες φιλοδοξούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν οι καλύτεροι μελλοντικοί DJs/παραγωγοί. Κάθε διδακτικό εξάμηνο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων, δίνοντας ιδανικό επίπεδο εκμάθησης στο κάθε αντικείμενο ξεχωριστά.

Στόχος και προτεραιότητα της σχολής είναι τα πρόσωπα που διδάσκουν εκεί να είναι 100% ενεργοί και να δουλεύουν έντονα ώστε να μπορούν να δώσουν την πιο υπεύθυνη συμβουλή στους μαθητές και να τους προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το τι θα συναντήσουν μόλις βγουν στη μουσική βιομηχανία (Dino MFU, John Rous, Dim Chord, Antonis Dimitriadis, Bobito, Mossel, Dj Young, Αnastasio και Ησαγιόγλου Νίκος).

Ένα επιπλέον ενδεικτικό της επιτυχίας της σχολής είναι το γεγονός οτι οι απόφοιτοι της έχουν καταφέρει να παίζουν ήδη επαγγελματικά σε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Ελλάδας (Scarpa, Barrage), ακόμη και να είναι resident σε αυτά (Bolivar, Mikro official, Graceland) ενώ έχουν την ευκαιρία να ανοίγουν τα DJ σετ του δασκάλου τους Dino MFU αλλά και συνεργατών του σε διάφορα μαγαζιά ανά την Ελλάδα. Ακόμη, όντας η μοναδική σχολή που συνεργάζεται επίσημα με το Colour Day Festival από την πρώτη χρονιά, το DJ Survival έχει δώσει την ευκαιρία σε τρεις μαθητές τις τελευταίες τρεις χρονιές της σχολής να ανοίξουν το Colour Day παίζοντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Επίσης, μαθητής της σχολής πλαισίωσε τον David Morales ανοίγοντας το σετ του πέρσι στο μεγάλο πάρτι της Jägermeister στην Αθήνα μπροστά σε 2.000 άτομα.

Ένας ακόμα μαθητής, ο DJ Stefan, μέσα σε 6 μήνες, από το level 1 αν και σε διαφορετικό είδος (hip hop, rnb), κατάφερε να συνεργάζεται με τους πιο hot καλλιτέχνες του είδους του όπως ο Madclip. 

Akis V

"Το DJ Survival είναι μία σχολή που σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, χωρίς να το καταλάβω, έχω παίξει σε μαγαζιά που δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να παίξω αλλά και δίπλα σε άτομα που παρακολουθούσα και θαύμαζα. Επίσης, εκτός από το μουσικό κομμάτι, έχω μάθει πράγματα που με έχουν βοηθήσει στην προσωπική μου ζωή, στην καθημερινότητα μου και στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Με λίγα λόγια, το DJ Survival είναι ένα μαγικό μουσικό ταξίδι και όχι μόνο".

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη σχολή και τον Dino Mfu που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν την προσπάθειά μας. Στα γραφεία της σχολής υπάρχει το official Bliss stand και μπορείτε κάνοντας μια επίσκεψη να ενημερωθείτε για τα μαθήματα και να πάρετε το δικό σας αντίτυπο.

Alexis Kalamaras

Διαβάστε το προηγούμενο

Moguai: Ένας αληθινός πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής.

Διαβάστε το επόμενο

Συνέντευξη Ilario Alicate: O raver που παρέμεινε πιστός στο δικό του μονοπάτι.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο